FaceBook
  • Polityka prywatności

Polityka prywatności

Stowarzyszenie Polski Komitet Narodowy Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci UNICEF (Stowarzyszenie Polski Komitet Narodowy UNICEF) z siedzibą w Warszawie 02-665, Al. Wilanowska 317, jest właścicielem serwisu internetowego pod domeną www.unicef.pl oraz administratorem bazy danych.

Dokładamy wszelkich starań aby Państwa dane były bezpieczne, przywiązując szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających nasz Serwis. Stosujemy odpowiednie narzędzia i rozwiązania techniczne do zabezpieczenia danych przed ich przypadkowym lub bezprawnym zniszczeniem, utratą, nieupoważnionym ujawnieniem lub udostępnieniem.

Zgodnie z art. 24 ust. 1,  ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych  (Dz. U. 2016 r. poz. 922) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2017 poz. 1219) informujemy, iż Państwa dane osobowe są zbierane w celach statutowych, handlowych oraz marketingowych UNICEF Polska.

Dane osobowe użytkowników Serwisu są przetwarzane i udostępniane przez Administratora odbiorcom danych (Crafton, Kaliop Poland Sp. z o.o., Paypal Polska Sp. z o.o., Pay-u S.A.) w celu zarządzania Serwisem, zapewnienia sprawnego funkcjonowania, rejestracji konta, dokonywania płatności on-line, prowadzenia statystyk oraz dokonywania zgłoszeń on-line w inicjatywach organizowanych przez UNICEF Polska. Zawsze upewniamy się, że odbiorcy danych będą przestrzegać polityki prywatności opisanej na tej stronie.

Dane osobowe Użytkownika, za jego zgodą, mogą być przetwarzane przez Administratora również w celach marketingowych. Dane osobowe Użytkownika nie będą przetwarzane i przechowywane przez okres dłuższy niż jest to konieczne.

Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych zawsze przysługuje Państwu prawo wglądu do treści swoich danych, aktualizowania oraz ich poprawiania.

Dane Użytkownika nie zostaną ujawnione żadnej osobie trzeciej, bez zgody Użytkownika. Jednakże Administrator zastrzega sobie prawo do ujawnienia, niektórych informacji dotyczących Użytkownika właściwym instytucjom bądź osobom trzecim, które wystąpią o podanie takich informacji w oparciu o odpowiednią podstawę prawną oraz zgodnie z przepisami obowiązującego prawa.

Jako Administrator dokładamy wszelkich starań na rzecz zabezpieczenia przekazywanych danych osobowych, nie możemy jednak zagwarantować pełnego bezpieczeństwa transmisji przez Internet. Dlatego też wszelkie zdarzenia mające wpływ na bezpieczeństwo przekazu informacji, w tym np. dotyczące podejrzenia udostępnienia plików zawierających wirusy i innych plików o podobnych charakterze, należy zgłaszać na adres Administratora: abi@unicef.pl.

Korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików Cookies, z których niektóre dane mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć w Polityce cookies.